Monthly Archives: November 2009

Manghapus Driver yang Tak Terpakai (Win XP)

post iki bakal ditulis nganggo boso campuran, dadi ono boso jowo lan boso Indonesia. Kadang uga ono boso inggrise, dadi, sinau wae sing ora iso boso jowo.

Ceritane, aku lak duwe Sony Ericsson W200i tinggalane masku. Sak iki tak gae kebutuhan sakbendinone. lha,mergo ono kamerane, aku yo ugo seneng moto-moto,sakliyane ngrungokno lagu-lagu. ben iso nglebokno lagu nang hp, lan mindah foto nang komputer, dadi kudu ono kabel data, lan drivere. untung ae pas diwenehi karo sedulurku, de’e uga wenehi kabel data sing ora di gae.dadi iso nglebok2no file soko lan nang hape liwat komputer.

lha wingi kui, aku nginstal ulang windows xp nang komputerku. sakdurunge instal ulang, aku wis backup drivers sing ono nang komputer ngenggo doubledriver sing lek ga salah gawenane wong indonesia.

tibake, ono sing error sakwise instal ulang lan restore driver sing wis dibackup. driver sing error kui tek’e Sony Ericsson sing marahi ora iso kedeteksi, lan yen kedeteksi pun dadi unknown device. ah, dadi kepengen mbusek driver kui.

piye carane???

Continue reading

The Black and White

ini merupakan puisi yang dibuat oleh seorang anak Africa. puisi ini dinominasikan oleh UN sebagai puisi terbaik 2006.

When I born, I black..
When I grow up, I black..
When I go in Sun, I black..
When I scared, I black..
When I sick, I black..
And when I die, I still black…

And you white fellow..
When you born, you pink..
When you grow up, you white..
When you go in sun, you red..
When you cold, you blue..
When you scared, you yellow..
When you sick, you green..
And when you die, you grey…

And you calling me coloured?

bagus to?