Manghapus Driver yang Tak Terpakai (Win XP)

post iki bakal ditulis nganggo boso campuran, dadi ono boso jowo lan boso Indonesia. Kadang uga ono boso inggrise, dadi, sinau wae sing ora iso boso jowo.

Ceritane, aku lak duwe Sony Ericsson W200i tinggalane masku. Sak iki tak gae kebutuhan sakbendinone. lha,mergo ono kamerane, aku yo ugo seneng moto-moto,sakliyane ngrungokno lagu-lagu. ben iso nglebokno lagu nang hp, lan mindah foto nang komputer, dadi kudu ono kabel data, lan drivere. untung ae pas diwenehi karo sedulurku, de’e uga wenehi kabel data sing ora di gae.dadi iso nglebok2no file soko lan nang hape liwat komputer.

lha wingi kui, aku nginstal ulang windows xp nang komputerku. sakdurunge instal ulang, aku wis backup drivers sing ono nang komputer ngenggo doubledriver sing lek ga salah gawenane wong indonesia.

tibake, ono sing error sakwise instal ulang lan restore driver sing wis dibackup. driver sing error kui tek’e Sony Ericsson sing marahi ora iso kedeteksi, lan yen kedeteksi pun dadi unknown device. ah, dadi kepengen mbusek driver kui.

piye carane???

 

akhire, karo bantuan mbah gugle, nemu yo’opo carane mbusek driver sing ora dinggo. carane kui ngene:

  1. buka properties my computer. utowo penet ae (windows)+(break). ngko lak metu dewe.
  2. klik punca (label/tab) sing jenenge Advance. banjur klik penetan sing jenenge Environment Variable Button.
  3. ngko metu kotak anyar, klik penetan “new” ndek ngisore bagian “system variable”
  4. ngko metu kotak cilik isine 2 isian, sing paling nduwur, tulis devmgr_show_nonpresent_devices ndek Variable Name. trus tulis 1 nang Variable Value.
  5. penet OK, njur OK maneh.
  6. saiki pilih punca (label/tab) Hardware. njur pilihen penetan jenenge Device Manager.
  7. nang Device Manager, goleki pilihan View | Show Hidden Devices. penet ae.
  8. sak wise ngono, kabeh driver sing singitan metu kabeh. tinggal dipilih ae drivere sing arep dibuang.
  9. carane, penet mouse tengen, penet “uninstall”

nah, ngono kui carane uninstall driver sing ora dinggo.. mugi-mugi iki ono manfangate…

2 responses to “Manghapus Driver yang Tak Terpakai (Win XP)

  1. angel ta mas?
    hehhee.. ntar tak artiin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s